В община Ивайловград спасяват родилка, жена със сърдечен проблем и опериран
В община Ивайловград спасяват родилка, жена със сърдечен проблем и опериран / netinfo

В резултат на денонощната работа на общинския кризисен щаб в Ивайловград е създадена организация за справяне със ситуацията след обявяването на бедствено положение снощи, информират от общината.

Всички екипи са разпределени и насочени към осигуряване на достъп до село Белополци за извеждане на родилка и до село Розино за жена със сърдечен проблем, пише на официалния й сайт. Към мястото пътува роторът  на ‘'Пътно поддържане'' . Линейката на  ЦСМП - филиал Ивайловград  пътува за село Попско за транспортиране на мъж с усложнение след операция.

Осигурено е пристигането на моторна шейна - УТВ за по-бързото и лесно придвижване на екипите за отстраняване на авариите по електропреносната мрежа.

Цяла нощ екипите са работили и рано тази сутрин главният път от републиканската пътна мрежа на територията на община Ивайловград е отворен. Още два екипа работят в направленията Конници - Розино и Черничино. За целта са ангажирани фадрома и снегорин. Екипите на държавното горско стопанство подпомагат отстраняването на паднали дървета.

Доставката на хляб и продукти от първа необходимост е подсигурена от екипи на граничния полицейски участък в Ивайловград  и РПК ‘'Единство''.

Пътят по посока Крумовград - Ивайловград остава затворен, информират още от община Ивайловград.