Уичмания увлича четящите хлапета
Уичмания увлича четящите хлапета / netinfo
Уичмания е увлякла хасковските ученици. Новата вълна представлява интерес към книги от типа на лексиконите, в които децата четат за отношенията в семействата, за приятелските връзки, за купоните и за модата.

Това разказа Елена Атанасова от детския отдел на библиотеката. Според нея децата обичат още стихотворения и български автори, но натоварената учебна програма не им позволява да прекарват повече време с книгата.

“На бегом идват в библиотеката, на бегом вземат търсената книга и на бегом излизат, защото нямат време”, споделя специалистката, която утре ще бъде домакин на читателски маратон.

В пълна тайна какво са избрали и подготвили, петокласници ще четат на малчугани от тукашна детска градина, а за да е празникът пълноценен, е замислена и викторина с награди.

На входа на библиотеката читателите вече втори ден биват посрещани от изложба, посветена на годишнини от рождението на големи наши автори. Сред имената се открояват тези на Ангел Каралийчев, Емилиян Станев, Светослав Минков, Петя Дубарова, Елин Пелин.