цигари туби Капитан Андреево
цигари туби Капитан Андреево / Агенция
Иззети са 870 кутии цигари

Контрабандата е засечена в полунощ на 05.03.2018 г., когато на входящо трасе, пристига товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Полша. Шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока и заявил пред митническите власти, че няма лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране.

При щателната митническа проверка обаче, се установява, че на пет различни места в камиона са укрити цигари от различни марки, без български акцизен бандерол. Митничарите са открили и четири пластмасови туби, укрити в долапа на шофьорската кабина  и под ремаркето. В тубите също са били укрити цигари - общо 480 кутии.  Установено е, че тубите са били напълнени с цигари през изрязани дъна. Други 390 кутии цигари са открити под маската на радиаторна решетка на влекача, зад тапицерията и под леглото в шофьорската кабина.

контрабанда цигари туби
netinfo

Тютюневите изделия са иззети. На шофьора, турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците. По случая е образувано административнонаказателно производство