/ iStock/Getty Images
100 души са под карантина на територията на Общината
В община Димитровград ще се реализират три от одобрените от фонд "Обединени срещу COVID-19" проекти от общо 74 за страната, което е показател за инициативността и добрата работа на нашите организации, съобщиха от Общината.

История за доброто: Дариха мед на възрастни хора в община Димитровград (СНИМКИ)

Финансирането на фондация "Подари усмивка" е за 9360 лв. и обхваща хора, останали без работа по време на извънредното положение, и самотни родители. Обхватът на проекта е за 100 човека, които ще получат хранителни пакети с основни продукти. На част от тях ще бъде заплатена еднократна такса за интернет, за да имат децата им достъп до образователната среда.

Сдружение "Бъдеще за село Крепост" е с одобрен проект за 7470 лева, като са предвидени консултации с психолог, пазаруване за хора в нужда и пакети с дезинфектанти и маски за близо 500 души.

Община Димитровград получи дарения за борбата срещу коронавируса

Читалището в село Радиево е одобрено с проект за осигуряване на топъл обяд на 45 жители от уязвими групи в период от 45 дни, а освен храна ще бъдат закупени и дезинфектанти, маски, защитно облекло и лекарства. Стойността на проекта е 10 000 лева.

Към днешна дата, 100 души са под карантина на територията на Общината, а от днес при разпоредените на национално ниво условия са отворени и парковете "Пеньо Пенев", "Марица" и "Н. Й. Вапцаров".