/ Дарик радио, Хасково
5-ма са доведени след вчерашния протест край границата, съобщават от полицията. От МВР-Хасково информират още, че са били репатрирари 3 автомобила на недоволните. В мероприятието, в което са участвали 220 полицаи и жандармеристи.

Протестиращите от област Хасково вдигнаха блокадата на АМ "Марица"

Трима от привиканите са непълнолетни /15 г.,16 г.,17 г./  и са били в свиленградското управление е била установена тяхната самоличност. На тях са съставени актове по Закона за българските документи за самоличност.

Протест блокира пътя Хасково - Димитровград

Ангел Цанков
Дарик радио, Хасково

Благодарение на създадената предварително организация и осъществена координация, не бяха допуснати груби нарушения на реда по повод протеста, осъществил се на територията на хасковска област вчера. Задачата на полицията бе създаване на оптимални условия на провеждане на протестите, без да се ограничава движението на хората.

Протестиращи тръгват към границата

Ръководството на ОД на МВР е взело всички мерки, целящи гарантиране живота и здравето на хората. Апелът и за очаквания тази вечер протест в Хасково е да не се допускат провокации от страна на протестиращите към органите на реда и към тези, които не участват в тях, както и към прояви на толерантност и разбиране към останалите граждани.