Сигнал за бомба затвори училище
Сигнал за бомба затвори училище / Дарик радио-Хасково

Сигнал за поставена в сградата бомба затвори ПМГ „Иван Вазов” в Димитровград. Възпитаниците на гимназията и персоналът там са евакуирани за броени минути. Не е имало паника, спокойно всички напуснаха сградата, увери директорът Илияна Славова.

Заплахата за взрив в гимназията била получена на служебната й електронна поща, като била прочетена след края на третия час. Веднага от ръководството на училището предали сигнала в полицията, инспектората по образование и в общината.

Сигнал за бомба затвори училище
netinfo

Към момента полицейски екипи ограждат сградата на ПМГ „Иван Вазов”, която е в центъра на Димитровград, със сигнални жълти ленти. Очаква се екип на ДОТИ, който да провери има ли поставена бомба. 5 полицейски автомобила бяха вече пред гимназията.

Към този час обаче, край гимназията има десетки паркирани автомобили. Не е ясно и ще бъдат ли евакуирани търговците от зеленчуковия Бабин пазар, които са на не повече от 5 метра от сградата на елитната димитровградска гимназия. 461 са възпитаниците й, които днес получиха неочаквана ваканция.

Сигнал за бомба затвори училище
netinfo

Специалисти от полицията вече търсят автора на анонимното електронно писмо-заплаха, като се проследява откъде и кога е било изпратено.

Надявам се, че не е сериозно и бомба няма да бъде открита, за което подсказва начинът, по който е написана заплахата, но сме длъжни да преприемем съоветните действия, коментира директорът на ПМГ "Иван Вазов" Илияна Славова.

Сигнал за бомба затвори училище
netinfo