Сагата със събарянето на къщата на Кюсепашев приключи за днес
Сагата със събарянето на къщата на Кюсепашев приключи за днес / DarikNews
Сагата със събарянето на къщата на Кьосепашев приключи за днес
56653
Сагата със събарянето на къщата на Кьосепашев приключи за днес
  • Сагата със събарянето на къщата на Кьосепашев приключи за днес

Сагата със събарянето на къщата на Георги Кюсепашев приключи за днес. Това стана след като собственикът се барикадира в дома си, извади законнопритежаваното си оръжие и изгони всички от сградата с изключение на един полицай. По-известният като Георги Бедния поиска да говори с прокурор и тогава да се предприемат действия. Проблемът с този имот датира от 97 година. Архитектурният план за него е одобрен от бившия главен архитект на общината, и впъреки че семейството неколкократно е внасяло документи за узаконяване, е налице окончателен отказ с мотив, че на това място не може да има жилищна сграда.

Сагата със събарянето на къщата на Кюсепашев приключи за днес
netinfo

След като Кюсепашев извади оръжието си полицаите решиха да действат по мирния начин и да успокоят афектирания мъж. След половин час разговори с него, в които се намеси и съпругата му, той бе изведен от жилището и откаран с полицейска кола, вероятно за да му се осигури разговор с прокурор. Такъв е бил проведен. Кьосепашев е поискал от прокуратурата отсрочка на изпълнението на заповедтта на ДНСК, но оттам са му обяснили, че това не може да се случи. От РДНСК заявиха пред Дарик, че ще премахнат незаконната надстройка, когато полицията им обезопаси периметъра.

Звукова картина от събития този следобед до бл.20 в кв. Орфей чуйте в прикачения файл. В него ще чуете спор между служителите на РДНСК и синовете на Георги, съседи на фамилията съпричастни към случващото се на семейството, как Георги Кюсепашев влезе и се барикадира с оръжие в дома си, полицаят който го успокои и накрая единият от синовете, който също не успя да овладее нервите си при създалата се ситуация.

Сагата със събарянето на къщата на Кюсепашев приключи за днес
netinfo