/ Галаксико
Призови места спечелиха възпитаниците на димитровградския танцов център „Галаксико“ от 11-я Национален фестивал ,,Децата ни танцуват" в Пловдив. Димитровградчани се представиха със състезателен репертоар от 52 танца в стиловете класически балет, характерни, съвременни танци и хип хоп.

За поредна година "Галаксико" с голямата награда на "България танцува"

С три специални награди се завръща от фестивала и ръководителят на школата Тихомир Митев, който бе отличен с приз за развитие на съвременната танцова хореография, за хореография на танца „Ювиги Хан“ и с Гран При в раздела за цялостно представяне в стил съвременни танци.
 
Последният за тази година танцов конкурс, в който общинският център ,,Галаксико" ще участва, започва от 8 декември и ще продължи до 10 декември в град Върнячка баня, Сърбия. Там възпитаниците на Тихомир Митев ще се представят с над 70 танцови изпълнения.
 
Ден преди да заминат за състезанието танцьорите от „Галаксико“ на 5 декември ще участват в церемонията за запалване на светлините на коледната елха в Димитровград и откриването на ледената пързалка, информират от общинския танцов център.