/ БГНЕС
Трима души поискаха свобода за задържаните афганистанци, които са обвинени за бунта в лагера в Харманли през ноември 2016. Тримата разпънаха плакат с надпис на български език – „Свобода за задържаните мигранти".

Насрочиха делото за бунта в лагера в Харманли

Това се случи днес в Районен съд, минути след като не бе даден ход на делото. Съдията по делото Веселин Коларов се е намесил веднага, за да въведе ред. А минути по-късно съдебните полицаи са започнали да пишат обяснения, научи Дарик радио от свои източници. 

И циничните бежанци от Харманли разбраха що е то българска прокуратура

Тримата са от неправителствена организация, единият от тях е с италиански паспорт, твърдят запознати. Плакатът с надписа е бил върху бял чаршаф, сгънат като дрехи. И прокуратурата, и адвокатите на афганистанците се обединили около идеята да не са дава ход на процеса, защото не е изтекъл едномесечния срок, в който част от подсъдимите са обявени за общодържавно издирване.

След бунта в Харманли: 80% от мигрантите с рисков профил са изведени от страната

На подсъдимата скамейка общо са 21 души.
Пред съда обаче се явяват само 11 души. Другите 10 са в неизвестност. Следващото заседание е насрочено за 7 август, когато трябва да се представят още няколко справки пред Темида.