Реформаторски блок-Глас народен, Хасково
Реформаторски блок-Глас народен, Хасково / Дарик радио-Хасково
Реформаторите в Хасково: Тук успяхме да изпълним целта
93127
Реформаторите в Хасково: Тук успяхме да изпълним целта
  • Реформаторите в Хасково: Тук успяхме да изпълним целта
Резултатите си от парламентарните избори за област Хасково анализираха на пресконференция днес от “Реформаторски блок – Глас народен”. Водачът за региона Стефан Димитров благодари на всички, които са подкрепили коалицията и отчете, като успех представянето й в Хасковски регион с 4.58%. Областта е сред 4-те в страната, където реформаторите прескачат 4-процентната бариера за Народното събрание. Ние си свършихме работата, за съжаление на национално ниво целта не бе постигната, коментира Стефан Димитров.

Като минус той посочи, че не са успели да стигнат до хората, които се занимават със селсто стопанство в региона- едва 10% от гласувалите за Реформаторски блок са земеделски производители и животновъди, посочи той. Според анализа 70% от далите вота си за реформаторите в област Хасково са хора в активна възраст- между 30 и 50 г. 65% са мъже, а 35% – жени. 65% са родители на деца, живеещи в чужбина. 80 на сто от гласувалите са хора с доходи над 1 000 лв. и 85% на ръководни позиции и със собствен бизнес.

Направихме една добра кампания и ако съжалявам за нещо то е, че в това народно събрание няма да мога да работя за хората от региона и за да изпълним приоритетите, за които говорихме и които са важни за нас. Това обаче, не означава, че няма да работим от позициите, на които сме, посочи още  Стефан Димитров.

Като областен председател на СДС за Хасково вторият в кандидатската листа на блока Димо Стоянов обяви днес, че ще подаде оставка, тъй като е необходима промяна. Трябва да дойдат нови, млади хора и дясното да постигне обединение, защото резултатите от тези избори показаха, че десните не влизат в парламента точно, заради разединението, което не е на основа политики, посочи той.

Стефан Димитров  коментира още, че в този момент на страната е нужна стабилност и да се влиза в спирала на избори не е правилното решение. Хората избраха статуквото точно, защото имат нужда от стабилност, каквато е необходима и на бизнеса, посочи той.