Разкази от бъчвата на Димитър Иванов с дебют на димитровградска сцена
Разкази от бъчвата на Димитър Иванов с дебют на димитровградска сцена / netinfo

С дебютния си моноспектакъл „Разкази от бъчвата” тази вечер на сцената на димитровградския театър гостува димитровградчанинът Димитър Иванов. Какво му трябва на един истински мъж, освен аромата на барут и опасности, блясък на саби и една безкрайна морска шир? Какво се случва с човек, когато стигне дъното на бъчвата? Оттласква се или се смесва с утайката? И дали там, сред тинята, може да намери надежда? Това са въпросите в дебютния спектакъл на Димитър Иванов, като актьор и Димитър Стефанов- режисьор. Двамата са завършили актьорство за куклен театър при проф. Жени Пашова в НАТФИЗ. И макар „Разкази от бъчвата” да е моноспектакъл, на сцената тази вечер зрителите ще видят Митко Иванов в шест роли. Той разказва вечната тема за любовта по начин, който кара зрителите дълго да помнят „Разкази от бъчвата“, разказват от димитровградския театър.

Жанрът на представлението е куклен театър за възрастни.Сценографията е дело на Йордан Иванов, Димитър Димитров и Полина Христова.

Премиерата на „Разкази от бъчвата” бе на 9 април 2010 г. в Театър „Ателие 313”, където Димитър Иванов работи. В началото на октомври миналата година той бе поканен за участие в четвъртото издание на фестивала „Панаир на младите” в Младежки театър „Николай Бинев”.