/ президенство
"Ангажимент на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната е осигуряването на ново оборудване, нови боеприпаси и въоръжение. Опитът, който беше демонстриран днес, е добра основа, тези учения да не бъдат нещо инцидентно, а елемент от регулярната подготовка на Българската армия".

президенство

Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти, след като наблюдава демонстрирането на способности на тактическо учение “Балканска стена 20”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Събитието се проведе на полевия учебен полигон „Корен" край Хасково.

президенство

Това е най-голямото учение на Сухопътните войски за последните 20 години. Президентът поздрави военнослужещите, участващи в учението, за демонстрираните способности, координация, взаимодействие и висока подготовка.

президенство

„Днес се видя, че Българската армия разполага с добре подготвени командири и отдадени военнослужещи от Сухопътни войски“, посочи още Румен Радев.
 
президенство


Държавният глава поздрави и всички военнослужещи и командването на 61-ва Стрямска механизирана бригада за проведеното тактическо учение и го определи като много успешно предвид предизвикателствата, с които се сблъсква Българската армия през изминалите години.
 
президенство


Темата на учението на 61-ва механизирана бригада „Балканска стена - 2020” беше „Участие на механизираната бригада в отбранителна операция на Сухопътния компонент". В него участваха близо 3 000 военнослужещи със стотици единици бронетанкова и автомобилна техника.