Пълномощници прибират солидни суми за общинска услуга
Пълномощници прибират солидни суми за общинска услуга / netinfo
Пълномощници искат по 50 лева от хасковлии за експресна данъчна оценка. Община Хасково издава документа за час срещу сумата от 20 лева, алармира директорът на приходната дирекция в кметството Димо Маринов. Два подобни сигнала са получени при него през миналата седмица. Гражданите сами са потърсили посредниците. В единия случай парите са платени на служител в счетоводна къща.

От началото на юли Община Хасково ще стартира масирана кампания за събиране на стари задължения на физически лица, съобщи още Димо Маринов. Гражданите, които са натрупали дългове от по над 100 лева към кметството ще бъдат поканени писмено да ги платят в 14-дневен срок. В противен случай ще им бъдат издадени актове на стойност до 400 лева.

От март дирекция ГРАОН не обслужва граждани-длъжници, припомни Димо Маринов. В резултат на това общинските приходи от физически лица са се увеличили значително. 4 480 000 лева е събрала до момента общинската финансова дирекция. 4 910 000 лева са били приходите за цялата 2005 година.