Производителите на тютюн излизат на палатки и отказват да плащат данъци
Производителите на тютюн излизат на палатки и отказват да плащат данъци / Dariknews,архив
Производителите на тютюн излизат на палатки и отказват да плащат данъци
69736
Производителите на тютюн излизат на палатки и отказват да плащат данъци
  • Производителите на тютюн излизат на палатки и отказват да плащат данъци

„Все още не сме взели категорично решение дали днес ще блокираме граничния пункт „Капитан Петко Войвода", заяви преди минути за Дарик-Хасково Цветан Филев - председател на Асоциацията на тютюнопроизводителите. Решението за затваряне на пункта ще бъде взето след днешната среща с министъра на земеделието Димитър Греков, учочни Филев.

На срещата тютюнопроизводителит ще настояват да бъде актуализирана сумата за национално доплащане и по този начин да се компенсират ниските изкупни цени. "Ако исканията ни не бъдат удовлетворени не е изключено да организираме мащабен, безсрочен, национален протест. Не е изключено в началото на февруари месец да излезем на палатки, да обявим гражданско неподчинение и да пристъпим към отказ да плащаме данъци", заяви още пред Дарик Цветан Филев.

В приложения файл, чуйте коментара на Филев относно изказване на председателя на ДПС Лютви Местан, който вчера заяви, че ако, в крайна сметка, средните цени на килограм тютюн се окажат по-ниски в сравнение с миналата година, държавата ще компенсира по-ниските изкупни цени на реколта 2013.