Премиерът Борисов откри мост, жп гара и скоростно жп трасе
Премиерът Борисов откри мост, жп гара и скоростно жп трасе / Дарик радио-Хасково
Премиерът Борисов откри мост, жп гара и скоростно жп трасе
86900
Премиерът Борисов откри мост, жп гара и скоростно жп трасе
  • Премиерът Борисов откри мост, жп гара и скоростно жп трасе

Премиерът Бойко Борисов официално откри ремонтирания стоманен мост в Симеоновград, който свързва двете части на града. Средствата в размер на 2,4 млн. лева са отпуснати от държавния бюджет. Близо 2 години съоръжението бе затворено за преминаване на автомобили, припомни кметът на общината Милена Рангелова, като посочи, че се надява премиерът да продължи да бъде благосклонен към Симеоновград.

Борисов поздрави жителите на Симеоновград с придобивката и подчерта: "затова е толкова важна битката с контрабандата, за да могат парите да отиват в бюджета".

Премиерът Борисов откри мост жп гара и скоростно жп трасе
netinfo

Той акцентира и върху изпълнението на националната програма за енергийна ефективност, като посочи, че към момента се санират над 900 блока в страната, а заделените средства са 2 млрд. лв. Това са пари, които правителството подарява на всяко от семействата, които живеят в тези жилища- по около 8- 10 000 лв. подарък, каза Борисов.

Премиерът постави и задача: до седмица да бъде ремонтиран пътят от републиканската мрежа до Симеоновград. Имам приятели от Симеоновград във Фейсбук и в четвъртък да ми пишете започнали ли са да асфалтират дупките, призова той и събра аплодисменти от просъстващите жители на градчето.

Премиерът Борисов откри мост жп гара и скоростно жп трасе
netinfo

И заедно с останалите официални лица отпътува с влак към Любимец, където бяха открити новата жп гара и високоскоростните трасета  Димитровград – Симеоновград и Любимец – гръцка граница. При пътуването той тества и централизираната система за издаване на билети и резервации в реално време, като се вози на влака с онлайн билет, информират от транспортното министерство. Системата ще се използва от железопътните гари и бюра в страната, както и ще позволи купуване на билет от кондуктор във влака. Тя е абсолютно достъпна он-лайн през интернет и позволява закупуването на билети от всяка точка в света. Платформата обслужва всички жп дестинации в България. Централизираната платформа ще замести настоящата система за билетоиздаване, която се използва от националния железопътен превозвач повече от 20 години.

Премиерът Борисов откри мост жп гара и скоростно жп трасе
netinfo

На церемонията в Любимец министърът на транспорта Ивайло Московски връчи на директора на НК „Железопътна инфраструктура” Милчо Ламбрев разрешението за ползване, необходимо за въвеждане в редовна експлоатация. Нека да положим максимални усилия да довършим цялото южно направление. Успех и безаварийно пътуване, пожела министър Московски.

Това разрешение за ползване не е на НК „Железопътна инфраструктура”, то е на вас, хората от всички градове, които обслужва железопътната линия Пловдив-Свиленград, подчерта  Ламбрев.

Премиерът Борисов откри мост жп гара и скоростно жп трасе
netinfo

Картина и почетен знак на Любимец връчи на премиера Борисов кметът на общината Анастас Анастасов. Старата гара в Любимец е била открита преди 143 години, посочи той и благодари на всички, съпричастни към реализиране на проекта.