Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем стрелеца на 55 г., за това че на 29 ноември в село Сърница, община Минерални бани, направил опит умишлено да умъртви мъж, като деянието не е довършено по независещи от него причини.

След спецакция в Хасковско: Разкриха подробности около залавянето на издирвания стрелец

Той е обвинен и за това, че на същата дата и място се заканил за убийство му с думите: „Ще те трепя“ и насочил към него самоделна ловна пушка.

МВР

Той е привлечен като обвиняем и за държане на огнестрелно оръжие - самоделна ловна пушка-едноцевна, предназначена за стрелба с ловни патрони, без да притежава за това надлежно разрешително.

От събраните при разследването доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянията, за които му е повдигнато обвинение.

Хванаха издирвания въоръжен и опасен мъж в Хасковско (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мъжът е бил задържан на 30 ноември на територията на област Кърджали, след като се укрил от органите на МВР, които го издирвали. В момента обвиняемият се намира в болница, където е под постоянна охрана.

Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение - постоянно задържане.

Действията по разследването продължават.