Последен ден за плащане на подоходен данък с отстъпка
Последен ден за плащане на подоходен данък с отстъпка / netinfo

Днес изтича срокът, в който физическите лица могат да платят дължимия данък за довнасяне по годишната си декларация с отстъпка от 5 процента, когато формулярът е подаден на хартиен носител, напомнят от офиса на НАП в Хасково. Плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига сумата да постъпи по сметката на НАП на следващия работен ден. От приходната агенция напомнят, че отстъпката от данъка за довнасяне може да се ползва само при условие, че задължените да внасят авансов данък през 2013 година, са спазили това изискване. При лицата с доходи по извънтрудови правоотношения, дължащи данък за последното тримесечие на миналата година, отстъпка се ползва само върху сумата за довнасяне.

След 10-и февруари, 5 на сто преференция може да се ползва до 30 април, ако формулярът е подаден по интернет с електронен подпис и в същия срок е направено плащането на налога. Освен по интернет, плащането на данъци и осигурителните вноски може да стане по пощата с пощенски запис за плащане към бюджета или по банков път.

1 138 жители на Хасковска област вече са обявили доходите си от предходната година пред НАП. 237 са ползвали онлайн-деклариране.

Образци на платежни нареждания и пощенски записи за плащане към бюджета, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП, може да се видят на интернет-страницата на Агенцията.