Полиция иззе безакцизни цигари, алкохол и суичъри
Полиция иззе безакцизни цигари, алкохол и суичъри / DarikNews, архив

130 суичъри с лого на запазени търговски марки иззеха хасковските полицаи. Вчера те са проверили шивашки цех и прилежащи помещения на улица „З. Стоянов” в областния град, собственост на 50-годишна жена. Там са открити горнищата с лого на запазени търговски марки. Образувано е досъдебно производство.

Икономическа полиция в Хасково иззе и 1800 къса безакцизни цигари. Вчера бил проверен 21-годишен мъж, за който полицаите установили, че оставя пакет в жилище на булевард „Съединение” в Хасково. При проверка на дома са намерени цигарите без бандерол, за което е съставен акт по ЗАДС. В жилището са били и 2 малолетни деца – 9-годишно момче и 7-годишно момиче, оставени без надзор. Полицаите уведомили социалните служители за неглижирането на децата. Обяснения на съседи потвърждават, че те са оставяни без родителски и друг надзор, което прави въвличането им в противоправни действия лесно, за което социалните работници ще вземат отношение към родителите им, се казва в съобщение на областна дирекция „Полиция”.

Още 2700 къса цигари без бандерол са конфискували служители на РУП-Харманли. Те предприели проверка на хранителен магазин в маджаровското село Долни главанак, стопанисван от 30-годишен мъж. В бакалията са намерени и иззети безакцизните цигари от различни марки.

Безакцизен алкохол са иззели свиленградските полицаи, съвместно с колегите им от митническото управление. Вчера те проверили  дома на 40-годишен новозагорец, обитаващ жилище в село Капитан Андреево. В него са открити 8 бутилки от 0,700 л уиски без бандерол и 11 бутилки с бандерол, за който има съмнение, че е фалшив. Бутилките са иззети с протокол за доброволно предаване.