Подбор за двама социални работници обяви община Димитровград
Подбор за двама социални работници обяви община Димитровград / DarikNews.bg, Архив

Подбор на социални работници за екипа по приемна грижа в община Димитровград стартира администрацията й. Oбщина Димитровград е партньор на Агенцията за социално подпомагане по проект „Приеми ме”. 600 лв. е минималната основна месечна работна заплата. Ще бъдат назначени двама социални работници, съобщават от общината.

Изискванията към кандидатите включват: познаване и прилагане на нормативната уредба в сферата на закрила на детето и услугата “Приемна грижа”, да познава подробно всички дейности, свързани с нея и да ги прилага в работата с приемните семейства, да участва в разработването на план за ползване на услугата, да консултира приемните родители, в зависимост от техните потребности, да предоставя подкрепящи услуги – обучения на кандидати за приемни родители, супервизия, семейна конференция и групи за самопомощ, да работи в тясно сътрудничество с отдел ”Закрила на детето” към Дирекция “Социално подпомагане”, да поддържа връзка с други организации и институции, касаещи проблемите и потребностите на приемните родители и децата настанени в приемни семейства, да отговаря за правилното и своевременно водене и съхраняване на цялата документация по случаите, за които отговаря, да участва в организираните обучения от екипа за организация и управление на проекта и при провеждане на екипни срещи, да спазва професионалната етика и съхранява професионална тайна, като не разпространява лична информация за потребителите, станала му известна при или по повод изпълнение на служебните задължения, която би довела до нарушаване правата или интересите им, както и да познава и спазва етичния кодекс на работещите с деца.

Минимелните изисквания за заемане на длъжността са: висше образование, завършена образователна степен бакалавър в сферата на хуманитарните дейности, професионален опит не е необходим, но опит в областта на закрила на детето и при изпълнение на проекти, e предимство.

Посочените специфични изисквания са компютърна грамотност - Microsoft Word, Microsoft Excel, Internet и опит при работа в екип.

Длъжността се заема чрез сключване на трудов договор по чл. 67, ал. 1, т. 2, във връзка с чл. 68, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда, а възнаграждението се осигурява по проект ”Приеми ме 2015”, съфинансиран със средства от европейския социален фонд.

Необходимите документи, които следва да бъдат представени от кандидатите са: писмено заявление за кандидатстване по образец, автобиография  по образец, декларация по образец, декларация по чл. 107а от Кодекса на труда, копие от документи за придобита образователна степен и допълнителни квалификации, копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит.

Документите трябва да се подават лично или чрез пълномощник, или по куриер, като за валидна ще се счита датата на получаване в община Димитровград, за проект ”Приеми ме 2015”. Срокът е до 17 ч. на 8 април. Всяко постъпило заявление за участие в подбора в рамките на обявения срок, ще се разглежда от комисия, определена със заповед на кмета на община Димитровград, в която участва представител на Дирекция “Социално подпомагане”.

Подборът протича в два етапа: проверка за съответствието на представените документи с обявените изисквания в 3-дневен срок от изтичане на срока и интервю в 3-дневен срок след проверката на съответствията на представените документи.

Списъците на допуснатите и недопуснатите до интервю  кандидати, както и датата, часът и мястото на провеждане на интервюто, ще бъдат обявени на интернет страницата на община Димитровград и на информационното табло на служебния вход на сградата на община Димитровград до 11 април. В списъка на недопуснатите до събеседване се посочват основанията за това. Целта на интервюто е да се установи в каква степен всеки кандидат притежава професионалните и делови качества и мотивация, необходими за изпълнението на длъжността.

 

На базата на представения от комисията протокол с резултатите от подбора, кметът на община Димитровград сключва трудов договор с класираните кандидати. Мястото на работата им ще е Центърът за обществена подкрепа.