Пиян шофьор блъсна челно каруца по пътя между Малево и Корен
Пиян шофьор блъсна челно каруца по пътя между Малево и Корен / DarikNews, архив

20-годишен от село Корен с лек автомобил „Форд" връхлетял върху каруца в 5:25ч. днес по пътя между Малево и Корен. Като причина за произшествието от полицията сочат несъобразената скорост и употребата на алкохол- 1.94 промила. Водачът на колата навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в каруцата. Тя била управлявана от 65-годишен жител на Малево, който е с фрактури на подбедриците на двата крака и с опасност за живота е настанен в МБАЛ-Хасково. С травма в областта на главата и болки в коремната област там е и пътувалата в каруцата 60-годишна жена.

По-леко са пострадали шофьорът на форда, който е с разкъсно-контузна рана на лявата ръка, настанен в МБАЛ-Хасково без опасност за живота и 24-годишен пътник в автомобила, който е с разкъсно-контузна рана на главата, обработен и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство, информират от областна дирекция „Полиция" в Хасково.

Бързо производство срещу 33-годишен от Хасково за управление на МПС след употреба на алкохол - 1,32 промила, е образувано в полицейското управление. Същият е задържан за 24 часа.