Парк и детска площадка откриха в Минерални бани
Парк и детска площадка откриха в Минерални бани / Община Минерални бани

Парк с модерна детска площадка и игрище за баскетбол на един кош – т. нар. стрийтбол, беше открит официлно днес в Минерални бани. Лентата прерязаха кметът на Минарални бани Мюмюн Искендер и зам.-областният управител на Къркларели Гюнай Йозтюрк. Придобивката за курортното селище край Хасково беше реализирана по проект от Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция.

Проектът е за около 371 хил. евро. Освен парка в Минерални бани, който се намира до полицейското управление, със средствата бяха ремонтирани и 7 малки парка и градинки в турската област. Обектите в Турция са с доста по-скромни размери, затова и техният брой е по-голям.

Парк и детска площадка откриха в Минерални бани
netinfo

Програмата за трансгранично сътрудничество е възможност за малки общини като нашата да решат част от насложени в годините проблеми. Надявам се за в бъдеще доброто ни сътрудничество с Турция да продължи, каза кметът Мюмюн Искендер.

Зам.-обастният управител на Къркларели Гюнай Йозтюрк заяви, че двете стани подготвят и следващ порект, който предвижда почистване на речни  корита като превантивна мярка за недопускане на наводнения.

За откриването на парка дойдоха много жители и гости на Минарални бани. След официалната церемония се проведе и детски празник.