Димитровград, Общински съвет
Димитровград, Общински съвет / Дарик радио, Хасково
Първото си редовно заседание след ваканцията през август провежда днес общинският съвет в Димитровград. 26 са докладните в проекта за дневен ред на сесията, която започва от 9 ч. в зала „Гроссето“.
 
Приемане на Общински план за противодействие на тероризма и на отчет за дейността на местния парламент  за периода от януари до юни 2018 г. включително са включени в проекта за дневен ред. Сред акцентите са също предложение за побратимяване с град  Кутина, Република Хърватска, разрешаване съществуването на маломерни паралелки за тази учебна година и еднократно социално финансово подпомагане на четирима нуждаещи се.

Допълнение към Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост за 2018 г. и Промяна в списъка на жилищата, общинска собственост, за 2018г., Предоставяне на части от общински имот на ОП „Детски и младежки център”, предоставяне на общински имот за безвъзмездно ползване от НЧ „Васил Левски 1926” в с. Сталево и на общински имот за безвъзмездно ползване от НЧ „Отец Паисий Хилендарски 1934”  в с. Длъгнево са включени също в дневния ред.