Хасковският общински съвет приема решения под обсада
Хасковският общински съвет приема решения под обсада / снимка: DarikNews.bg, Хасково
Разпределението на средства за изпълнение на младежки проекти, с които са кандидатствали за финансиране, по определен от местния парламент ред, подписа кметът на Хасково Добри Беливанов.

От постъпилите 12 предложения комисията не е допуснала две с мотива, че не отговарят на условията. За други три поректа е намалено исканото финансиране в частта за транспортни разходи, които също не са допустими по този ред на подпомагане, обясняват от администрацията.

Най-скъпите проекти са за по 5 хиляди лева – студиен запис на авторска песен и заснемане на професионален видеоклип към нея и организиране и провеждане на Лятна младежка музикална академия и младежки конкурс „Сцената е наша“ за рок песен, както и създаване и оборудване на репетиционно студио, съобщават от общината.

Сред финансираните проекти са такива за закупуване на костюми за танцови ансамбли и провеждане на младежки  фестивал „Живопис“, провеждане на форум театър за младежи, а клуб по „Аийкидо“ получава финансиране за закупуване на ударопоглъщащи модули, обясняват от хасковската администрация.