"Внимание деца" в Димитровград
"Внимание деца" в Димитровград / Дарик радио-Хасково
Община Димитровград пази второкласници с "Внимание деца!"
93381
Община Димитровград пази второкласници с "Внимание деца!"
  • Община Димитровград пази второкласници с "Внимание деца!"
Книжката с рисунки и стихове за деца на полицая Симеон Манчев и журналистката Емилия Антова „Внимание деца!“ получиха днес второкласниците от димитровградското училище „Алеко Константинов“. Със съдействието на общината са осигурени екземпляри за всички 96 второкласници от 5-те паралелки в школото. Около 40 от тях, които днес имат целодневни занятия, присъстваха и на организираната с Емилия Антова среща по темата за безопасността на пътя.

Образователната беседа  е по инициативата на Община Димитровград и е част от кампанията й за превенция и безопасност по пътищата. Тя бе пилотна, но подобни срещи и прояви ще има и в останалите основни училища, като от администрацията са в преговори и за осигуряване на необходимите за всички второкласници в общината книжки „Внимание деца!“.

"Внимание деца" в Димитровград
Дарик радио-Хасково

Книгата със стихове за най-малките и илюстрации, които те да оцветяват, е издадена със съдействието на министерството на вътрешните работи преди няколко години. По достъпен и интересен за децата на тази възраст начин тя ги предупреждава за рисковете на пътя и ги учи на правилата за безопасност, посочи Емилия Антова.

"Внимание деца!"
Дарик радио-Хасково

Срещата откри началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ в общината Антоанета Шаркова, която подчерта, че това е поредна инициатива на администрацията с цел превенция и безопасност за децата. Не за първи път с подобни теми в Димитровград гостува и Емилия Антова.