Обявиха конкурс за шеф на митницата в Свиленград
Обявиха конкурс за шеф на митницата в Свиленград / Darik News, архив

Конкурс за началник на Митница Свиленград обяви агенцията. Конкурси за насрочени за началници на още 7 митници в страната. Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи за участие в конкурса и описание на длъжността според утвърдената длъжностна характеристика са публикувани на официалния сайт на Агенция „Митници". Минималните изисквания са висше образование в областта на  стопански, правни, хуманитарни или технически науки, образователно-квалификационна степен магистър, най-малко 7 години професионален опит и/или придобит V старши ранг и най-малко 5 години на ръководна длъжност. Сред допълнителните изисквания са компютърна грамотност, познания и опит в прилагането на специфичните нормативни актове и владеене на чужди езици. От  1 500 до 2 500 лв. е обявеният размер на основната месечна заплата за заемане на длъжността.

Конкурсът ще протече със защита на концепция за стратегическо управление на тема: „Управление на дейностите в митницата, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания" и интервю.

Документите за участие в конкурса следва да бъдат представени до 6 януари 2014 г. включително лично от кандидата или чрез упълномощен представител с нотариално заверено пълномощно, всеки работен ден от 9.00  до 12.00  и от 13.00 до 17.00 часа в отдел „Канцелария и административно обслужване" на Централното митническо управление на Агенция „Митници", ул. „Г. С. Раковски" № 47, е записано в обявата.

Списъците и всички съобщения във връзка с конкурса ще се обявяват там, както и на интернет страницата на Агенция "Митници" - www.customs.bg