Над 2000 младежи в Хасково в час с данъците
Над 2000 младежи в Хасково в час с данъците / Darik News, архив

Образователният проект на НАП „Влез в час с данъците" получи висока оценка при учредяването на Мрежа за фискално образование между ЕС и Латинска Америка това лято. На форума бяха представени практиките на държави от ЕС и Латинска Америка в планирането, провеждането и оценката на ефективността на образователни инициативи, свързани с данъците в предучилищна възраст, в средните училища и университетите по света.

НАП в продължение на 2 години организира данъчни часове в средните училища, като до момента данъчните преподаватели са се срещнали с над 50 000 ученици в страната. В първото издание на кампанията „Влез в час с данъците" през 2013 г. редом с учебните часове се проведе и конкурс с награди за снимка, видео или текст на тема „Данъците без които не можем", а през изминалата учебна година часовете бяха съпроводени с лотария с касови бележки с привлекателни награди.

От НАП издават в аванс, че през идната учебна година планират да разширят проекта чрез видео-курсове по данъчни и осигурителни теми, които ще са достъпни безплатно онлайн. Идеята на Агенцията е по атрактивен и мотивиращ начин да се подобри данъчната грамотност на младите хора.    

Само в Хасково проектът „Влез в час с данъците" обхвана над 2000 младежи от седем гимназии, а други научиха от съученици и участваха в играта на НАП „Парола: Касова бележка".