Мърфи ще връчи лично 20 кила сом на премиера Борисов днес
Мърфи ще връчи лично 20 кила сом на премиера Борисов днес / Община Димитровград

20-килограмовия сом, уловен преди ден в река Марица край Сталево, ще отнесе днес лично на премиера Бойко Борисов атрактивният кмет на селото Панчо Панушев, когото всички наричат Мърфи. В ранни зори той отпътува заедно с кмета на община Димитровград Стефан Димитров за столицата, за да поднесат на Бойко Борисов подаръка. Ще го чакаме пред Министерския съвет и се надявам, че ще излезе след заседанието, съобщи Панушев за Дарик. Не знам дали моментът е подходящ, но аз си изпълнявам обещанието- казах на премиера, като беше в Димитровград миналата седмица, че ще му уловя голяма риба и го направих, коментира Панчо Панушев.

При гостуването на Бойко Борисов за откриване на пречиствателната станция за отпадъчни води край града той ги причака с папка, пълна с документи относно жп надлеза, който хората в Сталево искат да бъде предвиден по проекта за оптимизиране на жп трасето Пловдив - Свиленград.

Едва след като строителството започна те научили, че железният път, по който влаковете ще се двигат със средно 160 км/ч, ще отреже достъпа им до над 2000 дка плодородна земя. Предвидените в разработката надлези са твърде отдалечени от селото, а през т. нар. прокар (подлез) делскостопанската техника няма как да мине, недоволстваха сталевци в поредица протести миналата година. Те блокираха линията, движението на автобусите през Сталево и водени от кмета си Панчо Панушев дори заплашиха да опънят палатков лагер, ако не бъдат чути. Искането им бе подкрепено и от жители на съседни села, както и с декларация от местния парламент на Димитровград. Бойко ми обеща да помогне, аз вярвам, че ще го направи и затова му правим този подарък, правя го за селото, аргументира жеста си Мърфи.