/ ThinkStock/Getty Images
16-годишен димитровградчанин е задържан за опит за грабеж. Непълнолетният е опитал да ограби будка за вестници и списания на булевард „България“ в Хасково. Срещу уплашената продавачка момчето насочило пистолет, оказал се впоследствие газов и извикало „Обир!“.

Маскиран опита да обере продавачка в Хасково

Жената запазила самообладание и изблъскала маскирания нападател, а той избягал. Въпреки беглото описание на вида му, след разследване, хасковските криминалисти са задържали младежа. Той е предал пистолета и маската.

За кражба в Симеоновград са установени и още четирима непълнолетни. На 29 април в полицейския участък там 56-годишна жена от града заявила, че допуснала момчетата, на възраст 12, 1, 14 и 15 години, да окосят тревата в двора й на улица „Ген. Столетов“. След като те си заминали, тя е  забелязала липсата на 46 лева от портмонето си. След разговор с децата те посочили къде са укрили откраднатите пари.

Обраха автомобил до Картинг пистата в Хасково

34-годишен симеоновградчанин е задържан навръх Великден за кражба на агне. Около 14:00 часа, мъжът е задигнал животното от помещение на улица „Ал. Стамболийски“ в града.

След подадения сигнал от собственика, мъжът, познат на органите на реда, е задържан до 24 часа.