Димитровград, младежки театрални празници
Димитровград, младежки театрални празници / Дарик радио, Хасково
За първи път домакин на Младежки театрални празници ще е Димитровград, съобщиха на пресконференция днес в Детския и младежки център. Те ще стартират на 26 март и ще продължат до 28 март. Гост ще е популярната актриса Стоянка Мутафова, която ще представи тук новата си книга "Добър вечер, столетие мое". Автор е дъщерята на Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки. Срещата-разговор ще е в салона на ОДТ "Апостол Карамитев" на 28 март от 19 часа. Входът е свободен, но с покани, които желаещите да присъстват могат да получат от касата на театъра от понеделник - 19 март.

Биографичната книга за легендата на българския театър Стоянка Мутафова
netinfo

На 26 март Младежките театрални празници ще стартира с Куклено-театрална творческа работилница в бившето кино "Химик" от 14 часа. Работилницата ще водят двама куклени актьори от Старозагорския театър.

От 19 часа, също на 26 март, отново в салона на бившето кино "Химик", ще е премиерата на театрална школа "Апропо" към Детски и младежки център. Постановката "Дрипшоп" е провокация към зрителите и това което ни заобикаля, коментира ръководителят на школата Делчо Тодоров.

Димитровград, младежки театрални празници
Дарик радио, Хасково

На 27 март, когато се отбелязва Международния ден на театъра, в бившето кино „Химик“ отново ще има Куклено-театрална творческа работилница, а от 19 часа e планирано представление на Младежка школа "Апропо".

Идеята за празниците е на Младежка театрална школа "Апропо" и Детски и младежки център.  Целта е да бъдат провокирани децата и младите хора да се обърнат към театралното изкуство, коментират още организаторите.