Младежи играят Чуждата жена и мъжът под кревата
Младежи играят Чуждата жена и мъжът под кревата / Община Димитровград
Младежи играят "Чуждата жена и мъжът под кревата"
62698
Младежи играят "Чуждата жена и мъжът под кревата"
  • Младежи играят "Чуждата жена и мъжът под кревата"

"Чуждата жена и мъжът под кревата"- това е поредната премиера на димитровградската младежка театрална школа "Апропо". Пиесата използва за драматургична основа произведението на Достоевски, а сценарият е дело на Тодор Славов и Кристина Костова, разказа днес ръководителят им Делчо Тодоров. Премиерното представление ще бъде на 27 март- Международният ден на театъра, а входът на бившето кино "Химик" от 18 ч. тогава ще е свободен за всички, които искат да присъстват, уточни той.

Това е четвъртото премиерно представление за младежката театрална школа „Апропо”, създадена към общинския детския и младежки център в Димитровград преди 3 години. 15 са постоянните участници, а репетициите- 3 пъти седмично.

„Чуждата жена и мъжът под кревата” третира вечните теми за любовта и ревността, а зрителите ще видят на сцената съвременен прочит на класическото произведение на Достоевски през погледа на младите, коментира Делчо Тодоров. Смях, сълзи и театрални каламбури обещават от „Апропо” в 18 ч. на 27 март. Ръководителят на школата Делчо Тодоров уточни, че вратите й са отворени и за консултации с желаещи да кандидатстват „Актьорско майсторство”. Миналата година наш възпитаник бе приет в класа на Виолета Гиндева. И тази година Кристина Костова ще кандидатства в НАТФИЗ, коментира той. Чуйте го с още информация в звуковия файл.