Куйович: “Срещу обещание за свобода един от подсъдимите ме натопи”
Куйович: “Срещу обещание за свобода един от подсъдимите ме натопи” / netinfo

Хасковският окръжен съд ще се произнесе с присъди по процеса “Куйович” утре сутрин. Преди по-малко от час приключиха пледоариите на обвинението и на защитниците на подсъдимите Будимир Куйович, д-р Николай Писков, столичния бизнесмен Стойко Дойчев и бившия митничар Михаил Янков. Те са обвинени в организиране на престъпна група за трафик на хероин, като тримата българи са обвинени и в съхранение на амфетамин. Прокуратурата поиска 17 години и половина затвор за Куйович, а за останалите подсъдими 15 години лишаване от свобода.

След края на делото тази вечер Будимир Куйович направи изявление. Той отново заяви, че по процеса се оказва натиск и има политическо влияние и категорично отрече някога над него да е имало политически чадър. За първи път Куйович съобщи, че на един от подсъдимите е обещана свобода, ако натопи сърбина. Единият от защитниците на Куйович, заяви, че този подсъдим е столичният бизнесмен Стойко Дойчев.

От звуковия фаил чуйте част от изявлението на Куйович, а цялото му изказване можете да слушате в предаването Дарик кафе утре.