Коцесията в Горубсо Мадан е един от успехите на правителството на ГЕРБ
Коцесията в Горубсо Мадан е един от успехите на правителството на ГЕРБ / netinfo

"Концесията в Горубсо Мадан е един от успехите на правителството на ГЕРБ ", това заяви при посещението си в града Делян Добрев водач на листата на ГЕРБ от хасковски избирателен район. Новият концесионер досега е разплатил 35 милиона лева стари задължения, като отделно са инвестирани още стотици хиляди в нова техника и модернизация. Миньорите получават по-високи заплати от една година, а самото „Горубсо-Мадан" бележи 40% ръст за последната една година. 

Коцесията в Горубсо Мадан е един от успехите на правителството на ГЕРБ
netinfo

Делян Добрев припомни, че преди година е гледал тревогата в очите на хората, а сега вижда усмихнати лица  „Няма закъснели заплати, дори са увеличени, а безработицата в района клони към 0%", каза Добрев и допълни, че не трябва да се вярва на изказванията на партии като „Атака", които искат национализация. "Има множество примери за компании, които преди да бъдат отдадени на концесия са били пред фалит. Всъщнст това е сценария за всички металодобивни рудници у нас", припомни Добрев.

"Да не забравяме, че общините също имат финансова изгода от реализиране на концесионни сделки. Ивайловградска община например получава над 200 хиляди лева от  15 концесии", добави първия в листата на ГЕРБ - Хасково.