/ Дарик радио, Хасково

Около 10 общински съветници от Хасково са в конфликт на интереси, защото имат фирми и в същото време са в местния парламент, обявиха на пресконференция местни парламентаристи от „Коалиция за Хасково”. Ако до вторник не излязат от фирмите или не напуснат Общинския съвет, то ще бъдат обявени и имената им.

На брифинга местните парламентаристи обявиха и че ще подадат още два сигнала. Единият е за Димитър Шалапатов, а другият касае председателя на Общинския съвет Таня Захариева.

Според „Коалиция за Хасково”, Шалапатов е попълнил документ с невярно съдържание, защото в декларация е посочил, че няма фирми, а има работещо ЕТ. Пред Дарик Шалапатов обясни, че е попълнил всичко коректно. „Този, който твърди противното, ще си понесе отговорността”, каза още той.

Другият сигнал, който ще бъде подаден от тях е, че Таня Захариева не може да упражнява адвокатски права, след като стана временен директор на “Булгартрансгаз”. Таня Захариева не си вдигна телефона, за да коментира дали е пуснала молба в колегията, че няма да упражнява професията си, докато е на поста.

Вчера е имало заседание на съвета на адвокатската колегия, на което не е било обсъждано такава молба.