Кметът на Димитровград сигнализира за некачествен ремонт в гаранция
Кметът на Димитровград сигнализира за некачествен ремонт в гаранция / Община Димитровград

За некачествен ремонт на спортния салон в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”- кв. Чрноконево сигнализира в сигнал до медиите кметът на Димитровград Иво Димов. За проблема той бил сезиран с докладна записка и от директора на училището Милко Милков. При гостуването си в школото днес по повод 145-годишнината му, кметът Иво Димов лично констатирал, че направеният през 2010 г. ремонт с пари от бюджета на общината на стойност 133 хил. лв. с ДДС е некачествен. Договорът с избраната да го изпълнява фирма бил сключен през юни 2010 г., а работата приключила през септември същата година с гаранция до юни 2015 г.

„3 години след ремонта от северната страна на физкултурния салон мазилка се руши заради течовете, а от противоположния край на сградата на много места плочките са паднали. Сградата е в окаяно състояние. Според мен, изпълнителят не си е свършил качествено работата, така че отговорността е негова. Смятам, че общинските пари са хвърлени на вятъра. Ако не се вземат мерки тази година, другата стената може да падне, което ще доведе до опасност за децата. Надявам се фирмата да си отстрани нередностите”, казва кметът Иво Димов. И допълва, че има и други оплаквания от същата фирма за ремонти на други сгради. Става въпрос за Българо-гръцкия център, където има проблем с дограмите, както и за пенсионерския клуб на ул. Гоце Делчев, където отново фасадата се обрушава. До фирмата са изпратени писма за тези две сгради. Оттам са обещали да проверят, но към момента не са го направили, е записано в сигнала.

„Когато говорим за европейски пари, контролът е много сериозен, но когато са от бюджета на общината – правим нещо и след три години е вече разрушено, както със салона. Училището в Черноконево, което е в непосредствена близост до салона, е правено по проекта за енергийна ефективност и всичко е наред. Има само много дребни отстраними забележки. По проекта за енергийна ефективност са правени още две училища и три детски градини”, казва още кметът на Димитровград.

Кметът на Димитровград сигнализира за некачествен ремонт в гаранция
netinfo

Кметският наместник на кв. Черноконево Неделчо Петров споделил, че „още като е застъпил през януари 2012 г.,  в салона е имало страшен теч. Събирала се е по 10 см вода, която е трябвало да се отстранява след всеки дъжд или топене на снега”. Директорът на училището Милко Милков допълнил, че веднага след ремонта настилките са започнали да се рушат. През есента той имал разговор с управителя на фирмата, който му отговорил, че пропускът идва от улуците, а покривът имал друг изпълнител.

Кметът на Димитровград сигнализира за некачествен ремонт в гаранция
netinfo

Кметът Иво Димов уточнява, „че не става дума само за самия покрив, защото има нарушени и вътрешни стени, за които покривът няма как да бъде виновен”, като посочва, че е редно, „когато се правят стените, да се помисли и за обшивките, за да няма отливане на вода”. След докладната на директора, предстои да се уведоми фирмата изпълнител за пропуските, за да може да дойде и да си отстрани своевременно и да възстанови качествено ремонта, се казва в заключение.

Кметът на Димитровград сигнализира за некачествен ремонт в гаранция
netinfo