Кметът Георги Иванов: Призът Най-зелен град е насърчение за бъдеща работа
Кметът Георги Иванов: Призът Най-зелен град е насърчение за бъдеща работа / DarikNews, архив
Кметът Георги Иванов: Призът "Най-зелен град" е насърчение за бъдеща работа
48061
Кметът Георги Иванов: Призът "Най-зелен град" е насърчение за бъдеща работа
  • Кметът Георги Иванов: Призът "Най-зелен град" е насърчение за бъдеща работа

Наградата "Най-зелен град" в кампанията на МОСВ и Дарик радио "Зелена България" в нашата категория, удовлетворява, задължава, активира и дава сили.

Приемам я, като насърчение за бъдеща работа. Това каза в предаването на Дарик-Хасково "По ръба на деня" кметът Георги Иванов. Чуйте го в звуковия файл.

Днес на официална церемония в София бе връчен приз на Община Хасково за „Най-зелен град в България" в категорията за населени места от 30 000 до 100 000 жители. Специална награда на журито за "Най-оригинално ландшафтно оформление" бе присъдена на  Обединени ученически общежития- Хасково в категорията за граждански инициативи „Нашият зелен град", осъществили „зелени идеи" в рамките на Кампания "Зелена България".

На церемонията бяха обявени и победителите от националния ученически конкурс „Обичам природата и аз участвам" за рисунка, фотография и есе. Денис Расим  и Константина Кирева от Клуб по фотография към ОДК- Кърджали за снимка и Джансу Рафет от ПГ по транспорт- Хасково за есе, са отличените от областите Хасково и Кърджали.  В конкурса взеха участие над 500 деца от цялата страна. Отличените са по десет в категория.

Община Хасково  участва в кампанията "Зелена България" с 6 реализирани инициативи по благоустрояване на озелелени площи и междублокови пространства.