Кметове ще даряват кръв за трета поредна година
Кметове ще даряват кръв за трета поредна година / Дарик радио-Хасково, Архив

Акция по доброволно кръводаряване организира днес Сдружението на кметовете на малките населени места в община Димитровград съвместно с хасковския Център за трансфузионна хематология. Тя ще се проведе от 8:30 до 14:00 часа, в зала „Гроссето”. Такава инициатива сдружението организира за трета поредна година. През тази мотото е „Да посрещнем Рождество по-добри!“ Партньор е Община Димитровград, като личен принос с жеста към каузата ще даде и заместник-кметът Яшо Минков, информират от администрацията.

Целта е да се подпомогне набирането на кръв за хасковския Център по трансфузионна хематология, както и да се привлекат нови доброволци, коментират новоизбрания председател на сдружението Живко Янков, кмет на с.Черногорово и секретарят Митко Желязков- наместник в с. Райново.

 

В миналогодишната инициатива на сдружението бяха събрани близо 12 литра кръв, което е своеобразен рекорд за подобни акции в региона. Кметът на община Димитровград Иво Димов също активно подкрепя кампанията с личния си пример на кръводарител, припомнят от администрацията му.