/ Агенция "Митници"
Митнически служители от Териториална дирекция Митница "Бургас" задържаха 132 опаковки анаболни стероиди, съобщиха от от Агенция "Митници".

Откриха незаконен внос на близо 500 опаковки различни лекарства

Контрабандните медикаменти са открити при две проверки на Митнически пункт "Капитан Андреево". При едни от случаите, на 29 юли, товарен автомобил с българска регистрация влиза в страната от Турция.

Пред митническите служители шофьорът - български гражданин, представя редовни документи за превозваната за Западна Европа и Великобритания стока. Камионът е селектиран за щателна проверка, при която в кабината на влекача, сред личния багаж на шофьора, е открита хладилна чанта, пълна със 72 опаковки - писалки с инжекционен разтвор хормон на растежа.

Задържаха тютюн за наргиле и сексуални стимуланти на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)

Контрабандни медикаменти са открити и на 31 юли при проверка на лек автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин, който пътувал за Германия със семейството си.

При извършената митническа проверка укрити под хранителни продукти в хладилна чанта са открити 40 опаковки по 250 мл „Sustanon“ - инжекционен анаболен стероид  и 20 опаковки - писалки с инжекционните разтвори с медикаментите „Humatrope” и "Genotropin“, които представляват хормон на растежа.

Откритите лекарствени препарати са с високи анаболни свойства, стимулират растежа и се използват в комбинация с други стероиди за по-добри спортни резултати. Контрабандно пренасяните медикаменти са иззети. Съставени са актове за нарушение на Закона за митниците срещу водачите на превозните средства.