РИМ, Хасково
РИМ, Хасково / Областна администрация, Хасково
Стотици деца, родители, гости от други градове през целия ден посещаваха Регионалния исторически музей в Хасково. 19 май е определен за Европейска нощ на музеите през 2018 г.

Сред гостите в РИМ-Хасково днес бе и областният управител Станислав Дечев. Той разгледа експозициите заедно с посетителите и за пореден път се възхити от богатата сбирка и безценни находки, които съхранява музеят в Хасково.

Навръх Съединението откриха новата зала "Археология" в РИМХасково
netinfo

„Инициативата Нощ на музеите е уникална възможност хората да споделят интереса си към историята, археологията, етнографията. Силно съм впечатлен от посещаемостта на Регионалния музей в Хасково и от това, че много млади семейства са тук с децата си, коментира областният управител. Според Станислав Дечев със сигурност заслуга за това има екипът на музея, който през последните години отвори вратите му за всички и провокира интересът към историческото минало на родния край.

РИМ, Хасково
Областна администрация, Хасково

Програмата днес започна от 11.30 ч. с инициативата „Безинтернетно детство“, в която възрастни показаха на деца игрите от детството си в Лапидариума на първия етаж от музея. От 14ч. стартира „Търсене на съкровища II“ за семейства  в Зала Археология, а от 16 ч.-  филмова прожекция на “Тютюневите складове” и “Пожарната в Хасково” в Лекционната зала. Играта „Търсене на съкровища II“ продължава и от 18 ч. в зала Археология. За 19 ч. е обявено откриване на изложба “Вотиви”  в Зала „Временни изложби“, ет. 2, а от 21 ч.- филмова прожекция на “Хасковските автомобили” и “Спортът в Хасково”, пак в лекционната зала.

Музеят ще работи за посещения до 1 ч. след полунощ, а входът е безплатен.