Иранци, тунизиец и турчин са задържани на Капитан Андреево
Иранци, тунизиец и турчин са задържани на Капитан Андреево / netinfo

Турски гражданин, пребиваващ във Франция, който се опитал да прекара нелегално брат си през границата, е бил задържан на ГКПП - Капитан Андреево, съобщиха от МВР. На пункта са задържани също трима иранци и един тунизиец с фалшиви италиански разрешителни за пребиваване.

Тази нощ, към 2.30 часа, на Граничния пункт пристигнал за влизане в страната лек автомобил „БМВ" с френска регистрация, управляван от 29-годишен турски гражданин, притежаващ карта за пребиваване във Франция. С него пътувал 3-годишният му син и 38-годишен мъж с френски паспорт, също от турски произход. При извършената проверка на автомобила граничните полицаи установили, че зад шофьорската седалка се крие друг пътник. Оказало се, че това е 18-годишният брат на шофьора.

Тримата мъже са задържани за 24 часа в ареста на ГПУ - Свиленград. Детето е настанено в специализирано помещение.

Вчера към 19 часа, отново на Капитан Андреево, е била извършена проверка на влизащ в страната лек автомобил „Опел" с италианска регистрация. В него пътували трима иранци. Граничните служители се усъмнили в представените от тях разрешителни за пребиваване в Италия. Изготвени са експертни справки, които потвърдили неистинността на документите. Иранците са задържани за 24 часа.

По същото време на пункта тунизийски гражданин се опитал да влезе в страната с румънски автобус, представяйки фалшива италианска карта за пребиваване. Той също е задържан.