И. Илчев: БСП - Хасково направи груб политически фал
И. Илчев: БСП - Хасково направи груб политически фал / netinfo
БСП-Хасково и сегашното й ръководство не постигнаха добър резултат на местните избори и няма за какво да бъдат похвалени. Оценката е на депутата Иван Илчев.В интервю за Дарик радио народният представител определи проведената в навечерието на местните избори общинска конференция на социалистите и решението да бъде подкрепен кандидата за кмет Георги Узунов като груб политически фал. По думите му форумът, който изключи от ръководството на БСП кандидатите за съвенцици от „Демократична левица” и самия Иван Илчев, е бил противоуставен. Ревизионната комисия и Висшият съвет на БСП ще се намесят в разрешаването на конфликта, прогнозира депутатът.

Двамата съветници от „Демократична левица” са избрани от социалистите в общината, но партийното ръководство няма принос за избора им и трудно ще намери диалог с тях, коментира Илчев. Според него проблемите в хасковската структура на БСП трябва да се решат на организирана от неутрални хора нова общинска конференция.

Изключително демократичния устав на БСП Иван Илчев посочи като една от причините проблеми подобни на тези в Хасково на изборите да се прояват отново и в други региони на страната. В този смисъл депутатът ще подкрепи промени в партийните документи, които да въведат по-стройни изисквания и ред в БСП и повече възможности за влияние на централното над местните ръководства. Иван Илчев приема прозвучалите на националния пленум критични коментари за резултатите на партията в местния вот, но по негова преценка БСП се е представила на изборите по-скоро успешно.

Интервюто с хасковския депутат от „Коалиция за България” Иван Илчев чуйте в прикачения файл