Той не скри сълзите си от вълнение при откриването
Пластика в чест на успехите на Христо Стоичков, който започва спортния си път в във футболния клуб "Хеброс", бе открита пред едноименния спортен комплекс в Харманли.

БТА

Легендарната осмица бе лично на откриването на монумента, който е посветен и на 100-годишнината на футбола в Харманли.

БТА

Той е върху основа с фигура на осмица. Дело е на скулптура Тамер Халил. Пластиката е висока 2,7 метра и тежи половин тон. В нея са вложени гранит и бронз. Модерният ляв се разписа в основата на постамента и остави отпечатък от лявата си бутонка.



Кметът на общината Мария Киркова откри паметния знак заедно със Стоичков, който бе видимо силно развълнуван. "Емоцията е голяма. Този ден ще остане като спомен в историята на нашия град", каза футболистът.

Без моите треньори и съотборници в "Хеброс" аз нямаше да съм това, което съм, и нямаше да сбъдна моите мечти", каза Стоичков.

БТА

На събитието се стекоха стотици жители и гости на града край Марица и бивши съотборници на Стоичков, който близо час раздаваше автографи. Всички деца от местната футболна школа бяха с фланелки с №8.

На въпрос на журналисти за мача на националите довечера Стоичков отговори, че се надява на победа.   

БТА

Легендата на българския футбол написа в профила си във Фейсбук, че не е могъл да сдържи сълзите си при откриването и благодари на колегите си и на всички в Харманли.

Николай Грудев, БТА