ХАС реши: Делчо Митев е законният кмет на село Брягово
ХАС реши: Делчо Митев е законният кмет на село Брягово / Darik News, архив
ХАС реши: Делчо Митев е законният кмет на село Брягово
46861
ХАС реши: Делчо Митев е законният кмет на село Брягово
  • ХАС реши: Делчо Митев е законният кмет на село Брягово

Делчо Митев е законно избран за кмет на село Брягово, гласи решението на хасковския административен съд с вчерашна дата, обявено днес. Съдът бе сезиран с жалба на кандидата за кмет от ПП ГЕРБ в Брягово Петрана Василева, която загуби с 44 гласа на първи тур, като изборният резултат на Делчо Митев бе 56,51%.

Според адвокатите й са били допуснати куп нарушения на изборния кодекс, като в навечерието на изборния ден бюлетините били повече от 3 часа в сградата на кметството, изборният ден бил прекъснат, заради липса на бюлетини, а при отваряне на урната от бюлетина изпаднало листче с името на Делчо Митев.

Административният съд отхвърли иска на Петрана Василева и потвърди решението на общинската избирателна комисия. От 338 действителни бюлетини в Брягово, 191 са за Делчо Митев, а 147- за Петрана Василева. Бюлетината с листчето е била отчетена за недействителна. Дори оспорваните 8 недействителни да са били за Василева, те не биха променили крайния резултат, затова касиране на изборите за селото няма да има, гласи заключението на административния съд в Хасково. Според съдебното решение Василева следва да плати и разноските по делото в размер на 200 лв. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд с касационна жалба в 7-дневен срок от получаване на съобщенията до страните.

До Хасковския административен съд са депозирани и още две жалби за касиране на избори- от Коалиция "За Хасково" оспорват избора на кмет в селата Елена и Клокотница.

Какво сподели в следобедния блок на Дарик човекът с професия кмет Делчо Митев чуйте в звуковия файл.