Фолк клуб Плетеница с акция Капачки в действие
Фолк клуб Плетеница с акция Капачки в действие / DarikNews
Фолк клуб "Плетеница" с акция "Капачки в действие"
75581
Фолк клуб "Плетеница" с акция "Капачки в действие"
  • Фолк клуб "Плетеница" с акция "Капачки в действие"

Димитровградският клуб по фолк аеробика "Плетеница" стана част от кампанията с благотворителна цел за събиране на капачки от пластмасови бутилки, наречена „Капачки в действие”. Инициатор в национален мащаб е фондация „Идея в действие”, а акцията отбеляза година, като са събрани 5.5 тона. Димитровградският клуб „Плетеница” се включва преди 6 месеца и предстои в близките дни да предаде събраното за този период количество капачки.

Фолк клуб "Плетеница" с акция "Капачки в действие"
netinfo

За всеки тон фирма, която се занимава с рециклирането им, изплаща на фондацията по 500 лв., а с тези средства се закупуват перални, печки и други необходими уреди в центровете за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа, обясни Боряна Христозова. Към акцията освен участниците в групите на „Плетеница” са се включили и възпитаници на ОУ „Пенчо Славейков”, отчете тя, като се надява и други да последват примера им.

Кампанията е безсрочна и продължава, а пунктът за събиране на капачки от пластмасови бутилки в Димитровград е залата на „Плетеница” в бившето кино „Химик”, уточни Боряна Христозова. Чуйте я в приложения файл.