ЕДП и в Харманли. Ще работят за обща дясна кандидатура на предстоящия вот
ЕДП и в Харманли. Ще работят за обща дясна кандидатура на предстоящия вот / netinfo
Клон на Гражданското сдружение „Европейски демократичен път” бе учреден снощи в Харманли. 30 души от различни десни формации в града са учредители на организацията, чийто председател е Георги Бакалов- първият общински председател на СДС в града на Белоногата.

За секретар събранието е избрало Сийко Сидеров- от ръководството на Демократическата партия в града. На учредителната среща представител от името на Управителния съвет на Гражданското сдружение е била Народният представител Мария Капон, а от Областното ръководство на ЕДП Веселин Делитонев- управител на областния клон и Стефан Димитров- секретар.

На форумът е взето решение ЕДП да подкрепи независимият кандидат за кмет на Харманли Васил Сидеров, който е бивш началник на Районното полицейско управление, както и да се проведат разговори с десните партии за обединение около обща кандидатура на местните избори и обща дясна листа за съветници.

Обсъдена е възможност за бъдеща управленска програма на Харманли, която да акцентира върху културните ценности на града, като Извора на Белоногата, който е в окаяно състояние, популяризиране на музея.

От своя страна народният представител Мария Капон се е ангажирала и да проучи въпроса на мястото на дома в с. Славяново да се изгради Хоспис, със средства от програмите на Европейския съюз.