Димитровград сред първите 10 с одобрени инвестиционни програми по Региони в растеж
Димитровград сред първите 10 с одобрени инвестиционни програми по Региони в растеж / Дарик радио-Хасково
Димитровград сред първите 10 с одобрени инвестиционни програми по "Региони в растеж"
85872
Димитровград сред първите 10 с одобрени инвестиционни програми по "Региони в растеж"
  • Димитровград сред първите 10 с одобрени инвестиционни програми по "Региони в растеж"

Община Димитровград е сред първите 10 в страната с одобрена инвестиционната програма  и бюджетна линия по Оперативна програма „Региони в растеж“,  приоритетна ос 1 „Устойчиво градско развитие“, съобщи кметът Иво Димов.Във вторник предстои той да подпише в Министерството на регионалното развитие и благоустройството договор за програмата, чиято обща стойност е 17 781 900 лева.

По „Градска среда” за ремонт и реконструкция на централната пешеходна зона и междублокови пространства са предвидени малко над 5 млн. лева. В „Образователна инфраструктура” инвестицията е за над 6 млн. лева, с които ще бъдат ремонтирани дворовете на ПМГ „Иван Вазов“, ОУ „Пенчо Славейков“, СОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Алеко Константинов“, ЕГ „Иван Богоров“, ОУ „Васил Левски“. По „Социална инфраструктура” бившето общежитие на гимназия „Асен Златаров“ ще бъде преустроено в Център за временно настаняване, а в „Културна инфраструктура” 2,2 млн. лева ще са за основно обновяване на театъра „Апостол Карамитев“, а 3,4 млн. лв. за реконструкция на бившия дом на културата „Химик“.

В срок от 10 дни след подписване на договора в МРРБ ще обявим и обществена поръчка за изпълнител на ремонта и реконструкцията в централна градска част, коментира днес кметът Иво Димов. На този етап сме си свършили работата, предстои изпълнението на проектите, посочи той. И бе категоричен, че усилията на администрацията са насочени към това общината да е сред активните в усвояване на целевите средства, тъй като според изискванията на програмата, ако това не се случи през 2018 г. определените за съответната община ще бъдат насочени към по-активните. Целта ни е да бъдем сред тях и да успеем да усвоим още средства, с които да изпълняваме и резервния списък, коментира днес димитровградският кмет. Чуйте го в приложения файл.