Димитровград и Форли с меморандум за насърчаване на заетостта
Димитровград и Форли с меморандум за насърчаване на заетостта / netinfo

Меморандум за сътрудничество подписаха днес община Димитровград и италианския град Форли. За Димитровград подписа си положи заместник-кметът Росен Кузев, а за Форли- съветникът за култура и международни връзки Патрик Лийч. Сътрудничество и развитие на положителни практики за създаване на неформална партньорска мрежа от градове, провеждащи активна политика в подкрепа на съвместяването на професионалния и личния живот, е целта на меморандума. Да подкрепят бизнеса и заетите лица в разработване на проекти за насърчаване на съвместяването на личен, професионален и семеен живот, да осъществяват мониторинг на нуждите на работещите, свързани със съвместяването на работата с родителските грижи, да насърчават повишаването на информираността на работещите за услугите и възможностите, които могат да им бъдат предложени от работодателите с цел по-добро съвместяване на личен, професионален и семеен живот и осъществяване на връзки за сътрудничество и взаимодействие на синдикати, бизнес и социални организации се договориха двете общини.

Димитровград и Форли с меморандум за насърчаване на заетостта
netinfo

С подписването на меморандума днес приключи двудневната конференция по проект за насърчаване на заетостта, в който партньори са Димитровград и Форли. 183 260 лв. е стойността му. Проектът стартира на 1 май миналата година и приключва в края на окстомври. Основни целеви групи са представители на общинската администрация, на местния бизнес и социално-икономически партньори и неправителствени организации.

 

По време на конференцията бяха презентирани дейностите по проекта, издаденият наръчник за добри практики, разработената за община Димитровград стратегия за насърчаване на заетостта. По-рано представители от община Димитровград бяха на обучително посещение във Форли, Италия. За конференцията сега пристигна 9-членна делегация с техни представители.