Депутатът от Атака Гален Монев иска експерт за областен управител
Депутатът от Атака Гален Монев иска експерт за областен управител / DarikNews

Областният управител на Хасково не трябва да е политическо лице, а експерт, това заяви на пресконференция днес хасковският народен представител от „Атака" Гален Монев. Той припомни, че тази си позиция партията му е обявила и в декларация.

Приоритетите, по които ще работи в парламента, представи на пресконференция в Хасково днес народният представител от „Атака" в региона Гален Монев. Той е в комисията по земеделие и тази за контрол на еврофондовете. Земеделието е отрасъл, който е изключително важен за района и затова избрах тази комисия. Заради опита и контактите ми предпочетох и тази за контрол на еврофондовете, като идеята ми е да работа за популяризиране на културно-историческото наследство и развитие на т. нар. културен туризъм в Хасковско, каза Гален Монев. Той подчерта, че работата в парламента е много бавна и трудна заради отсъствието на депутатите от ГЕРБ. Като антидържавно определи това поведение Гален Монев и коментира: „Да, паднали са от власт. Ами нека бъдат опозиция." По думите му провокациите към „Атака" били сериозни, тъй като били „най-уязвимия и най-удобния за ГЕРБ враг".

Депутатът от "Атака" Гален Монев иска експерт за областен управител
netinfo

Ние не подкрепяме правителството, а отделни инициативи, които смятаме за положителни. По всяко едно време можем да бойкотираме, кворумът пада и отиваме на избори, каза хасковският народен представител на „Атака". Той не пожела да конкретизира какво трябва да се случи, за да се стигне до въпросния бойкот, както и не поиска да коментира поведението на лидера си Волен Сидеров.  

Единственото искане на протестиращите е да падне правителството, а никой не казва какво ще се случи след това, посочи Гален Монев. Според него от 100 до 300 души пият кафе пред народното събрание сутрин, а най-масовите протести са от около 30 000 души. 30 000 души не трябва да определят съдбата на милиони, посочи той.