Чакат полицейска справка за подсъдимите по делото Черният Великден
Чакат полицейска справка за подсъдимите по делото Черният Великден / Darik News, архив

Делото за катастрофата в Симеоновград, при която на Великден миналата година загинаха шестима младежи, продължава в хасковския окръжен съд днес. Не е изключено да се пристъпи към обясненията на двамата подсъдими- шофиралият Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му дал ключовете за колата. За днешното заседание съдът изиска справка от „Пътна полиция" на областна дирекция на МВР-Хасково за наложени наказания за нарушения на закона за движение по пътищата или липсата на такива за двамата обвиняеми. 100 лв. глоба наложи съдията на свидетеля Йордан Гошев, който не се яви в залата. Радка Станкова, която също не е дала показания пред съда, за днес е призована на адреса си в Симеоновград и този в Италия.

Крайно време е да приключи този процес и предлагам следващото съдебно заседание да бъде насрочено в 2 последователни дни, като в първия се запознаем с изисканите справки и се пристъпи към обясненията на подсъдимите и пледоарии, а в следващия да има присъда, коментира в залата по време на последното заседание на 29 март прокурорът Павел Жеков.

На 23 април се навърши 1 година от катастрофата, при която загинаха шестимата младежи, тръгнали на църква в нощта на Възкресение- Трифон Трифонов, Гошо Пенчев, Красимир Марков, Евгени Грозев, Мелин Ваид и Яница Бойчева. В тяхна памет на 27 април родителите и близките им пуснаха 6 бели гълъба от лобното им място- бул. „Съединение" в Симеоновград, където на тротоара върху тях във фаталната нощ е връхлетял автомобилът.