Близо 10 000 лв. събра Хасково за Вики. Пристигат дарения от цялата страна
Близо 10 000 лв. събра Хасково за Вики. Пристигат дарения от цялата страна / DarikNews

Близо 10 000 лв. събра Хасково за по-малко от два дни в помощ на 9-месечната Вики, която вчера остана сираче, след като 36-годишната й самотна майка Стела почина от карцином на черния дроб след 9-месечни мъки. За тежката диагноза разбира малко преди раждането на бебето. Връща се от чужбина, където работи в продължение на 12 години в цирк, като клоун. Лечението поглъща всичките й спестявания. Жилището им в Хасково, където вчера Стела издъхна, е почти празно. Съседите събрали пари, за да им купят бойлер. Тежката съдба на младата жена и 9-месечното й момиченце трогна хора от цялата страна и сънародници в чужбина.

В урната за дарения, поставена в хасковския храм „Св. Архангел Михаил” за днешния му празник, бяха набрани 9 844.80 лв. Цяла стая там бе препълнена с дарения от дрешки, играчки, памперси и детски храни, донесени от хасковлии и изпратени от цялата страна.

Близо 10 000 лв събра Хасково за Вики Пристигат дарения от цялата страна
netinfo

Събраните средства ще бъдат дарени на семейството на Вики, която ще бъде отгледана от леля си Радостина, дала дума за това пред смъртния одър на Стела. Процедурата по осиновяване обаче, отнема месеци- време, в което тя не разполага с никакви доходи. Пристигнала от Гърция преди броени дни, за да се погрижи за болната си сестра и детето. Затова в храма „Св. Архангел Михаил” продължава дарителската кампания. Касичката за дарения остава там, като църквата ще събира и материалните помощи. Уточняват, че са необходими матрак или дюшек за кошарката на бебето, конвекторна печка (или климатик), комплект чаршафи за кошарката, гардероб, разтегателен диван, скрин с чекмеджета за дрешките на Вики.


За тези, които не могат да дарят лично, бе открита и банкова сметка на лелята Радостина Йорданова Матова

 

код за чужбина PIRBBGSF
IBAN – BG47PIRB73244605110680