Безплатни тролейбуси и автобуси за първия учебен ден в Хасково
Безплатни тролейбуси и автобуси за първия учебен ден в Хасково / DarikNews.bg, Архив

Тролейбусите и автобусите в Хасково ще возят днес безплатно учениците и техните родители за първия учебен ден 15 септември. Без билет ще пътуват линиите на „Тролейбусен транспорт“, като общината е постигнала договорка и с частната фирма, която ги обслужва.

От днес  „Тролейбусен транспорт“ възстановява и движението на линия 408, която могат да използват децата от основните училища, където започва ремонт по ОП „Региони в растеж“- „Шандор Петьофи“ и “Св. Иван Рилски“. Преди първия учебен ден са ремонтирани подлезите в близост до училищата в Хасково. Основен ремонт е направен на подлеза до бившия магазин „Аско Деница“, който се очаква да поеме потока от ученици от кв.“Орфей“ към ПГДС “Цар Иван Асен Втори“ и ГПЧЕ“ Проф. Асен Златаров“. Ремонтирани са и тротоарите до ПГДС, където има и нова пешеходна пътека, припомнят от община Хасково.

 

Кметът на Хасково Добри Беливанов открива учебната година в 9 часа в ПГМЕТ. В 10 часа там ще присъства и на тържеството за първия учебен ден на децата от ОУ "Иван Рилски", които тази година ще учат в сградата на гимназията, заради ремонта в „Рилски“. Заместник-кметът Евгени Консулов ще присъства на тържеството на НУ "Г.С.Раковски". Този отоплителен сезон за първи път то ще има парно, захранвано с газ. До този момент бе единственото в Хасково, което се отопляваше с твърдо гориво.

Заместник-кметът Милена Трендафилова гостува в ОУ "Шандор Петьофи", а заместник-кметът Велин Балкански- на ОУ "Климент Охридски". Председателят на Общинския съвет Таня Захариева е в ГПЧЕ "Проф. д-р Ас. Златаров" за откриването на новата учебна година.

Кметът Добри Беливанов изпрати поздравителни адреси по повод началото на новата учебна година до всички училища, както и до децата и учителите от подготвителните групи в детските градини.